Oud en nieuw: feestelijke voorbereidingen voor thuisvierders

8 december 2023

Terwijl de kerstkransjes nog vers in onze herinnering zitten, staat de knallende afsluiting van het jaar al voor de deur. Oudejaarsavond, een tijd om te reflecteren, te feesten en het nieuwe jaar te verwelkomen. Vier jij groots op stap of juist klein thuis? Als je tot groep twee hoort, dan hebben wij de ultieme tips voor een feestelijke explosie van gezelligheid. Want zeg nu zelf, wat is er beter dan Oud en Nieuw vieren in de gezellige sfeer van je eigen huis? 

 

Sprankelende sips 

 

Oudejaarsavond zonder bubbels is als een sterrennacht zonder glinsterende hemel. Geef je feest een sprankelende upgrade met een heuse champagnebar die de zintuigen betovert. Laat gasten hun eigen bubbelavontuur creëren met een scala aan fruitige siropen en verse bessen om de champagne een verrassende twist te geven.

 

Voor degenen die hun toast liever alcoholvrij heffen, biedt een sprankelende mocktailbar de ideale uitkomst. Laat je gasten hun eigen mocktail meesterwerken samenstellen, met een overvloed aan sappige vruchten en verfrissende siropen. Zelfs de jongste feestvierders kunnen meedoen door hun eigen bruisende creaties te maken met grenadine en kleurrijk fruit.

 

Waarom stoppen bij champagne en mocktails? Geef je oudejaarsavond een smaakvolle draai met een winterse sangria die de koude avond opwarmt, of trakteer je gasten op een zelfgemaakt huisaperitief dat de perfecte start vormt voor een feestelijke avond. Kortom, laat je creativiteit bruisen. 

 

Smaakvolle snacks

 

Geen feest zonder verrukkelijk eten. Maak van de keuken een culinair walhalla met een smakelijk assortiment hapjes die je smaakpapillen in vervoering brengen. Denk aan hapjes in overvloed, miniquiches die smelten op de tong en natuurlijk zoete verleidingen. Zorg voor vegetarische opties zodat iedereen kan genieten. Winterbarbecue, kaasfondue, gourmet, … keuze genoeg aan feestelijke gerechten zonder dat er iemand lang in de keuken staat.  

 

Dress to impress

 

Ook al vier je het in huiselijke kring, dat betekent niet dat je niet in stijl kunt schitteren. Vergeet niet een paar glimmende accessoires toe te voegen – het is tenslotte de overgang van oud naar nieuw! Smokings, strikjes, pailletten en glitters, … maak van overdressed de nieuwe dresscode. 

 

Cool kids 

 

Oudejaarsavond thuis vieren met kinderen kan een uitdaging zijn, vooral als je wilt dat ze wakker blijven tot middernacht. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: richt een gezellige kinderhoek in! Creëer een knusse ruimte waar ze zich kunnen vermaken met een filmmarathon en spelletjes spelen. 

Zorg voor een selectie van kindvriendelijke films en organiseer een paar eenvoudige spelletjes die passen bij de feestelijke sfeer. Voor de lekkere trek kun je feestelijke kinderhapjes serveren en een speciale 'kinderchampagne' voor ze inschenken. Met deze kinderhoek wordt oudejaarsavond niet alleen een feest voor de volwassenen, maar ook een onvergetelijke avond vol plezier voor de kleintjes. 

 

Playlist power  

 

Last but not least, wat is een feest zonder muziek? Muziek bepaalt de stemming van de avond. Vraag je gasten vooraf om suggesties zodat ook zij naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. Denk aan opzwepende hits en guilty pleasures waar niemand omheen kan. Voeg vervolgens een vleugje nostalgie toe met nummers die het afgelopen jaar hebben gedomineerd.  

 

Laat de kurken knallen en hef het glas op een onvergetelijk 2024. Wij, het voltallige Living Stone team, wensen je een 2024 vol onvergetelijke momenten, omringd door degenen die de wereld voor je betekenen. 

 

blogpost
Blogpost foto