Inhouse sales talks met CEO Thomas Valkeniers

13 juni 2023

Living Stone organiseert Sales Talks voor het voltallige team. Wat is het doel van de inhouse bijeenkomsten? “Vastgoed gaat razendsnel, da’s fantastisch maar ook een uitdaging. Daarom riepen we onze Sales Talks in het leven die we minstens jaarlijks organiseren met focus op vastgoed, verkoop en trends. We voelen een sterke drive om marktevoluties op te volgen. Gezamenlijk brainstormen is een uitgelezen manier om mee te zijn en te blijven. Donderdag 23 maart vond de meest recente editie plaats. Het management, junior verkoopmedewerkers, senior salesmedewerkers … Alle vastgoedhuizen waren goed vertegenwoordigd. Onder andere de stijgende rentevoeten, de huidige energiemaatregelen en onze verwachtingen voor 2023 stonden op de agenda.”

 

“Vastgoed gaat razendsnel, da’s fantastisch maar ook een uitdaging. Daarom riepen we onze Sales Talks in het leven die we minstens jaarlijks organiseren met focus op vastgoed, verkoop en trends. We voelen een sterke drive om marktevoluties op te volgen. Gezamenlijk brainstormen is een uitgelezen manier om mee te zijn en te blijven. Donderdag 23 maart vond de meest recente editie plaats. Het management, junior verkoopmedewerkers, senior salesmedewerkers … Alle vastgoedhuizen waren goed vertegenwoordigd. Onder andere de stijgende rentevoeten, de huidige energiemaatregelen en onze verwachtingen voor 2023 stonden op de agenda.”

 

Vastgoed reikt verder dan marktkennis. Krijgen raakvlakken ook een podium?

 

“De Sales Talks benaderen vastgoed met een brede blik, want wie actief is in vastgoed komt inderdaad in contact met tal van raakvlakken. Om die reden wordt ruimte voorzien om onze medewerkers te informeren over wetswijzigingen. Onze eigen juridische dienst die de materie nauwgezet opvolgt, krijgt dan het woord. Zo heeft paralegal collega Aurelie Defloo ons 23 maart geïntroduceerd tot enkele actuele topics. Ze had het over de informatieverplichting bij overstromingsgebieden, de nieuwe asbestregelgeving, de Vlaamse renovatieverplichting en de registratierechten (ordonnantie) in Brussel. Een hele boterham, maar onze juridische experten zijn erin getraind complexe materie in mensentaal over te brengen. Erg fijn!”

 

“De Sales Talks bestuderen vastgoed in de diepte en in de breedte, want wie actief is in vastgoed komt in contact met tal van raakvlakken.” – Living Stone CEO Thomas Valkeniers

 

Living Stone blikte ook terug op haar verkoopdoelstellingen en de bijhorende klinkende resultaten. Wat kunnen de collega’s leren uit deze inzichten?

 

“Living Stone is een gezond bedrijf met groeiambities. We willen wat we doen, steeds beter doen. We kijken ernaar uit om bijkomende vastgoedhuizen te openen en om onze dienstverlening te verruimen. Klanten ontzorgen in alle aspecten van vastgoed, daar gaan we samen voor!”

 

Vervolgens kwam de eigen werking aan bod. Welke optimalisaties staan er op de agenda? Hoe zullen ze de interne werking positief beïnvloeden?

 

“Begin mei gaat onze nieuwe website live. Die maakt deel uit van een volledige transformatie van onze IT. Het zal een belangrijke wijziging zijn voor ons team, maar ons in efficiëntie en marketing naar een hoger niveau tillen. We noemen het graag Living Stone 2.0.”

 

Tot slot, welke veranderingen in het vastgoedlandschap kun je vandaag niet negeren?

 

“Het wordt steeds moeilijker om vastgoed te verwerven. Enerzijds door de stijgende intresten, anderzijds door de hogere bouwkosten. De banken zullen verplicht zijn kredieten met een langere looptijd te verlenen. We zien daar geen problemen in. Vastgoed is van alle tijden en zal volgens onze expertise en ervaring ook de komende jaren een vaste waarde blijven. We bevonden ons, in nasleep van de coronacrisis, in uitzonderlijke tijden en dat beseffen we. Vastgoed is niet in steen gebeiteld en net dat maakt ons vak zo boeiend. Team Living Stone staat op scherp voor de toekomst!”

 

Bedankt voor de toelichting Thomas! Zelf deel uitmaken van een ambitieus maar hecht team? Bekijk hier onze vacatures.

blogpost
Blogpost foto