Zo studeer je vastgoed: onze stagemeesters aan het woord

12 maart 2024

Ben je klaar om je carrière in de vastgoedwereld te lanceren? Dan is een BIV-stage vastgoedmakelaar bij Living Stone exact wat je zoekt! Voordat je de sprong waagt, zit je vast nog met een heleboel vragen. We know! Daarom hebben we een exclusief interview met onze stagemeesters geregeld om je een kijkje achter de schermen te geven. Onze stagemeesters engageren zich om een nieuwe generatie vastgoedprofessionals onder hun vleugels te nemen. Ontdek hoe onze stage je klaarstoomt voor succes in de bruisende vastgoedsector!

 

Waarom zet Living Stone haar deuren wagenwijd open voor BIV-stagiairs?

 

Thomas Valkeniers, CEO: “Dubbele reden eigenlijk. Ten eerste voelen we de verantwoordelijkheid om iets terug te geven aan ons beroep, om stagiaires op te leiden zoals wij ooit de kans kregen om opgeleid te worden. Ten tweede zien we het als een kans om te zorgen voor een goede instroom van nieuwe medewerkers bij Living Stone.”

 

Kristel Gils, COO: “Klopt, we willen graag starters de kans geven om in een dynamische omgeving een interessante en leerrijke stage te volgen en hen op te leiden volgens de Living Stone filosofie. Uiteraard willen we graag dat de stagiairs na hun stage bij Living Stone blijven en een regio onder hun hoede nemen.”

 

Is dit om de passie van het vastgoed door te geven aan nieuwe mensen?

 

Thomas: “Absoluut. Bij Living Stone zijn we dol op nieuwe gezichten en de frisse energie die stagiairs met zich meebrengen. We geloven er sterk in om toekomstige vastgoedmakelaars de kans te geven om te schitteren in de praktijk.”

 

Welke specifieke taken en verantwoordelijkheden kunnen stagiairs verwachten tijdens hun BIV-stage?

 

Melissa, real estate delight consultant: “Wel, ze krijgen de kans om in de praktijk te leren, van verhuur tot verkoop. Ze duiken echt in het echte werk van vastgoedtransacties, van deals tot huurcontracten. Ze leren de knepen van het vak van doorgewinterde vastgoedpro's en verdiepen zich in de juridische en administratieve kanten van de vastgoedwereld. Ze krijgen taken gaande van bezoeken, administratie tot het afronden van een verkoop- of verhuurdossier. We geven ze ruime verantwoordelijkheden en laten ze zelfstandig werken onder toezicht van de stagemeester.”  

 

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor een stagiair tijdens de BIV-stage?

 

Kristel Gils: “Dat kan verschillen van stagiair tot stagiair omdat we verschillende soorten stagiairs begeleiden. Zo is de ene al meer ervaren dan de andere of heeft iemand specifieke ervaring in een bepaald domein. Er is dus geen one-size-fits-all benadering.”

 

Kan je ons meer vertellen over de ondersteuning en feedback die stagiairs kunnen verwachten tijdens hun stageperiode?

 

Laurence, HR-verantwoordelijke en master in notariaat: “Zeker. In eerste instantie loopt een stagiair steevast mee met zijn of haar mentor. Gaandeweg neemt de stagiair meer en meer taken zelfstandig op en kan hij/zij rekenen op specifieke en gerichte feedback tijdens de stage. Er wordt gelet op houding, werkethos, vaardigheden enzovoort. We willen geen stagiairs die alleen maar 'hulpjes' zijn. We voorzien dus een grondige opleiding met als doel een medewerker op te leiden die kan doorgroeien bij Living Stone. Er zullen regelmatige evaluaties zijn en mogelijk feedback na elke opdracht.”   

 

Welke vaardigheden en competenties hopen jullie dat stagiaires ontwikkelen tijdens hun BIV-stage?

 

Kristel: “We willen dat ze niet alleen de vakinhoud leren, maar ook de commerciële en communicatieve skills ontwikkelen en leren verbinden met mensen. Enthousiasme voor vastgoed, een aanstekelijke 'can-do' houding en de bereidheid om te leren en te groeien zijn essentieel. Assertiviteit, zelfstandigheid, creativiteit, een positieve instelling, een hands-on mentaliteit en goede dossierkennis zijn ook belangrijk.”

 

Zijn er mogelijkheden voor stagiaires om aan echte projecten of cases te werken tijdens hun stageperiode?

 

Melissa: “Absoluut. We bieden volop kansen voor stagiairs om te werken aan echte projecten en cases, zodat ze waardevolle ervaring kunnen opdoen. Ze volgen steeds het dossier op van a tot z.” 

 

Zijn er ook kansen voor stagiairs om te netwerken en professionele contacten te leggen binnen jullie organisatie of de sector tijdens hun stage?

 

Koen, strategisch directeur: “Zeker weten. We nemen stagiairs graag mee naar verschillende activiteiten zodat ze kunnen netwerken en professionele contacten kunnen leggen binnen onze organisatie en de sector als geheel. Wel is het de stagiair die hiervoor het initiatief moet nemen.”

 

Welke tips zou je toekomstige stagiairs geven om het meeste uit hun BIV-stage te halen?

 

Koen: “Neem vooral zelf veel initiatief en trek zoveel mogelijk naar je toe. Een hoge motivatie, de wil om te leren en te 'stelen met de ogen', en de wil om de beste te proberen te zijn, zijn allemaal belangrijke eigenschappen om succesvol te zijn tijdens je stage.” 

 

Kristel: “Helemaal mee eens, je bent zelf verantwoordelijk voor het welslagen van je stage. Wees leergierig. Probeer met zoveel mogelijk medewerkers mee te lopen. Bied je aan om te helpen bij openhuis dagen of Avant-Premières. Houd je oren gespitst tijdens gesprekken en zoek zelf topics op waarover je meer wilt weten.”

 

Als afsluiter, de vraag die op ieders lippen brandt: zijn er doorgroeimogelijkheden of kansen op een langdurige samenwerking na het succesvol afronden van de BIV-stage?

 

Thomas: Zeker. We zijn een groeiend bedrijf met veel opportuniteiten. We nemen nooit een stagiair aan als we weten dat er geen doorgroeimogelijkheid is. Dus ja, er zijn zeker en vast doorgroeimogelijkheden en kansen op een langdurige samenwerking na het succesvol afronden van de BIV-stage.

 

Kristel: Inderdaad, we willen graag dat stagiairs na hun stage bij ons aan de slag gaan. Daarom vinden we het continu feedback geven ook zo belangrijk zodat we tijdig kunnen bijsturen. Niet elke stagiair haalt de eindmeet, maar diegene die wel de eindmeet halen, behoren automatisch tot de Living Stone familie! 

 

Je leest het goed. Living Stone zet haar deuren wagenwijd open voor jou. Wij zoeken getalenteerde makelaars in wording die hongerig zijn naar een BIV-stage als vastgoedmakelaar. Ben je klaar voor een hands-on stage op de verhuurafdeling én een praktijkgerichte stage op de afdeling verkoop? You’re the one we’re looking for! Ontdek onze openstaande jobs en solliciteer via laurence.vancutsem@living-stone.be

 

blogpost
Blogpost foto