Vastgoedicoon Pajota bestaat 50 jaar en laat naam los na fusie met Living Stone

13 juni 2023

Beide netwerken hebben gezamenlijk een 40-tal medewerkers in dienst en werken al jaren samen. Ze hebben een DNA en bedrijfscultuur die nauw met elkaar verbonden zijn en eenzelfde toekomstvisie. Hun regio’s en vestigingen zijn bovendien complementair. Door de fusie worden ze marktleider in de centrumprovincie Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) en de regio’s tot Mechelen en Ninove.

 

De nieuwe structuur heeft de ambitie om binnen het jaar twee bijkomende lokale of regionale vestigingen te openen en extra diensten aan te bieden. Met de fusie speelt het netwerk in op de digitale transformatie van de sector, en wil het door schaalvergroting ook de dienstverlening en deskundigheid nog versterken.

 

Het netwerk heeft gekozen verder te gaan onder de naam Living Stone. De naam Pajota zal op termijn verdwijnen. De CEO van het netwerk wordt Thomas Valkeniers van Pajota. Koen Hoste, huidig CEO van Living Stone, wordt strategisch directeur. Het netwerk realiseert jaarlijks gemiddeld 700 verkooptransacties en evenveel verhuurtransacties.

 

Het hoofdkantoor van Living Stone is gevestigd in Leuven, waar het 28 jaar geleden werd opgericht. Daarnaast hebben zij ook een vijftal vestigingen in het oosten van Vlaams-Brabant en Mechelen. Living Stone is marktleider in residentieel vastgoed te Leuven, maar is daarnaast ook sterk vertegenwoordigd in de centrumsteden Mechelen en Tienen. Met de kantoren te Haacht en Zaventem leunt het aan tegen de Vlaamse Rand rond Brussel en de hoofdstad zelf.

 

Pajota heeft 4 vastgoedvestigingen in Brussel, Dilbeek, Halle en Ninove. Het kantoor bestaat een halve eeuw. Het is een icoon in de streek en van oorsprong sterk verbonden met de regio. Het werd in 1971 dan ook opgericht als vzw tegen de verfransing van de Brusselse rand. “Pajota is een gekende naam en is op 50 jaar een sterk merk geworden” aldus Thomas Valkeniers. “Het was een schitterende naam, maar de laatste jaren botsten we met de naam tegen de grenzen van onze ambitie om verder te groeien. De slogan “Pajota kent de streek heel goed” kon niet meer worden gebruikt sinds de opening van ons kantoor te Brussel. Nu we 50 zijn geworden is het momentum gekomen om ook de naam zelf los te laten. In een eerste fase nemen we de naam nog mee maar op termijn zal hij wel verdwijnen. De inhoud van ons verhaal is sterk genoeg en valt of staat niet met de naam. Verdergaan onder de naam Living Stone lag voor de hand en geeft ons nog veel meer mogelijkheden” aldus CEO Thomas Valkeniers. Pajota werd in 2014 door de Confederatie van Belgische Immobiliënberoepen verkozen tot “Vastgoedondernemer van het Jaar."

blogpost
Blogpost foto