Op vakantie? 6 tips om jouw huis te beveiligen

4 juli 2024

De zomervakantie is alweer halfweg voorbij. Ga je nog met vakantie in augustus? Lucky you! Terwijl je droomt van dat paradijselijke strand of die avontuurlijke hike, is het belangrijk om ook aan je huis te denken. Want zeg nu zelf, je wilt toch met een gerust hart kunnen genieten van je welverdiende break? Hier zijn 6 super handige tips om je huis te beveiligen tijdens je vakantie!

 

1. Slimme verlichting

 

Een donker huis is een uitnodiging voor inbrekers. Gebruik slimme verlichting om je lampen op verschillende tijden aan en uit te laten gaan. Dit geeft de indruk dat er iemand thuis is. Easy peasy!

 

2. Social media detox

 

We snappen het, je wilt je prachtige vakantiefoto's delen. Maar wacht hiermee tot je weer thuis bent. Waarom? Inbrekers kunnen meelezen en weten dan precies wanneer je weg bent. #SafetyFirst

 

3. Beveiligingscamera's

 

Investeer in goede beveiligingscamera's. Tegenwoordig zijn er veel opties die je via een app op je smartphone kunt controleren. Zo kun je altijd even checken hoe het thuis gaat. Een extra paar ogen kan nooit kwaad!

 

4. Alarm installeren

 

Heb je nog geen alarmsysteem? Overweeg er een aan te schaffen. Een goed alarmsysteem kan potentiële inbrekers afschrikken, zodat jij met een gerust hart kan relaxen.

 

5. Buren inschakelen

 

Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden. Een vertrouwenspersoon die af en toe je post uit je brievenbus haalt of eens een blik op je huis werpt, kan een groot verschil maken. Kleine moeite, groot effect!

 

6. Laat je huis bewoond lijken

 

Laat een vriend of familielid af en toe langsgaan, de gordijnen open en dicht doen, en een auto op de oprit parkeren. Alles om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. Een slimme truc!

 

Met deze tips kan je met een gerust hart genieten van je vakantie, want uiteindelijk draait het allemaal om peace of mind. Bon voyage en geniet van je welverdiende vakantie! 

Wist je trouwens dat je écht met al jouw vastgoedvragen bij Living Stone terecht kan?

blogpost
Blogpost foto