Living Stone makelaars aan het woord: waarom de zomer de perfecte timing is om je woning te verkopen

28 juni 2023

De zomer is in volle gang en veel mensen genieten van de warme temperaturen, vakanties en buitenactiviteiten. Maar wist je dat de zomer ook het ideale seizoen is om jouw huis te verkopen? We hebben een exclusief interview gehouden met onze ervaren makelaars om de voordelen van het verkopen van jouw woning in de zomer te ontdekken. Dus als je je afvraagt of de zomer of zomervakantie een verstandige tijd is om je woning op de markt te zetten, lees dan verder en ontdek waarom het nu dé ideale timing is om de troeven van je huis te benadrukken.

 

Makelaar Rune Stallaert (Dilbeek): “De zomer biedt inderdaad verschillende voordelen voor verkopers. Ten eerste zijn mensen over het algemeen gelukkiger en optimistischer tijdens de zomermaanden. De zon brengt positieve vibes mee, wat de interesse en het enthousiasme voor het kopen van een huis kan vergroten. Bovendien hebben veel mensen meer vrije tijd in de zomer, waardoor ze meer tijd hebben om huizen te bezichtigen en zich te engageren in het aankoopproces.”

 

Adviseur Thomas Van Rillaer (Leuven): “Absoluut! Een ander belangrijk aspect is het weer. In de zomer is het weer meestal mooi en zonnig, wat betekent dat jouw woning er op zijn best uitziet. De bloeiende tuinen, het groene landschap en de mogelijkheid om ramen en deuren open te zetten, creëren een positieve indruk bij potentiële kopers.”

 

Makelaar Ellen Dekerf (Halle): “Verder bouwend op jou, Thomas, speelt licht altijd een belangrijke rol. Bye bye koude, donkere, kille woningen in de zomerperiode en hallo natuurlijk licht. We hoeven geen artificieel licht te gebruiken. En laten we eerlijk zijn, lichtrijke woningen zien er ook veel ruimer uit dan een donkere woning.”

 

Makelaar Sabine Janssens (Hasselt): “Ja klopt, het is langer licht, de dagen zijn langer en dat betekent natuurlijk ook meer tijd voor bezichtigingen! Het is mogelijk om op flexibele uren bezoeken te doen. Zo is het na de kantooruren nog goed licht. Door de langere bezoekdagen kunnen we ook meer kandidaat-kopers ‘s avonds ontvangen. Verder is in onze agenda als makelaar ook meer tijd vrij omdat er meer klanten op vakantie zijn.”

 

Makelaar Rune Stallaert (Dilbeek): “Daarnaast kunnen we niet voorbijgaan aan het feit dat de natuur ook goed zijn werk doet in de zomer en een handje helpt bij de verkoop. Als je een woning verkoopt met een tuin, dan is de zomer echt een uitstekend idee. De tuin staat in volle bloei en kan een extra troef of trekpleister zijn. Alles is mooi groen, de bloemetjes fleuren het gemoed van de kandidaat-kopers in no-time op en de bomen zorgen voor schaduwrijke plekjes. Vaak zie je kandidaat-kopers al wegdromen naar heerlijke zomeravonden op het terras. Zalig is dat!”

 

Adviseur Luisa Simonian (Mechelen): “Exact! Ook de foto's komen goed tot hun recht. Je kan echt prachtige, warme foto's van je woning maken die potentiële kopers meteen aanspreken. Het visuele aspect is ontzettend belangrijk bij het aantrekken van geïnteresseerden. De zomer biedt de perfecte gelegenheid om je woning op zijn best vast te leggen.”

 

Adviseur Estelle Delaunoy (Zaventem): “Helemaal mee eens. Waar ik verder ook nog aan denk is het feit dat mensen in de zomermaanden meer ontspannen zijn en de streek ook verkennen. Mensen hebben vaak vakantieplannen en gebruiken deze tijd om nieuwe buurten en wijken te verkennen, wat de kans vergroot dat ze interesse hebben in jouw woning. Zo passeren mogelijke huizenjagers eens met de fiets of zijn ze op wandel om de sfeer van de streek te proeven. Is de buurt rustig? Hoe is het sociale leven? In de zomer is dit gewoon veel beter in te schatten. Eigenaars kunnen ook rustig een terrasje doen terwijl wij het bezoek doen. Heerlijk easy-going.”

 

Dat klinkt allemaal zeer overtuigend! Met een grotere pool van potentiële kopers, positieve stemmingen, mooi weer en een tuin in bloei, zijn er tal van voordelen verbonden aan het verkopen van een woning in de zomer. Dus als je overweegt om je woning te verkopen, waarom zou je dan niet profiteren van de voordelen die de zomer te bieden heeft? Wil je jouw woning deze zomer succesvol verkopen? Vraag dan hier jouw gratis waardebepaling aan. Onze makelaars komen graag langs. 

Gratis waardebepaling

blogpost
Blogpost foto