Bouwverlof buitenkans: 5 voordelen van huizenjagen tijdens het bouwverlof

1 juli 2024

Aaah, eindelijk bouwverlof. Voor sommigen betekent dit luieren op het strand of genieten van quality time met het gezin. Maar jij? Jij hebt besloten om op huizenjacht te gaan tijdens het bouwverlof. Slim plan? Absoluut! Wij vertellen je waarom. 

 

Minder concurrentie, meer kansen

 

Het is geen geheim dat de huizenmarkt competitief kan zijn. Maar tijdens het bouwverlof? Minder. Veel mensen zijn op vakantie, genieten van cocktails aan het strand of BBQ's in de achtertuin. Dit betekent minder concurrentie voor jou. Minder biedingen betekent meer kans om jouw droomhuis te scoren. Sounds good, right?

 

Zeeën van tijd

 

De zomervakantie geeft je meer flexibiliteit en tijd om huizen te bekijken. Geen haastige bezichtigingen na een lange werkdag, maar op je eigen tempo meerdere huizen op één dag bezoeken.

 

Makelaars hebben meer tijd

 

Ook makelaars hebben tijdens het bouwverlof vaak een rustiger schema. Dit betekent dat ze meer tijd en aandacht kunnen besteden aan jouw wensen en behoeften. Ze worden niet overstelpt met aanvragen, waardoor ze je nog beter kunnen begeleiden in de zoektocht naar jouw woning. 

 

Verkopers willen sneller verkopen

 

Sommige verkopers willen hun woning vóór het einde van de zomer verkopen om verschillende redenen, zoals de start van het nieuwe schooljaar. Dit kan in jouw voordeel spelen. Een gemotiveerde verkoper is vaak bereid om sneller tot een akkoord te komen en misschien zelfs wat te zakken in prijs. Hallo, betere deals! 

 

Proef de sfeer

 

Tijdens het bouwverlof zijn veel buurtbewoners thuis. Dit is dé kans om de sfeer van de wijk te proeven. Zijn er veel kinderen die buiten spelen? Hoe druk is het verkeer? Misschien kan je wel een babbeltje slaan met potentiële buren. Het zijn deze kleine details die een huis tot een thuis maken. 

 

Waarom wachten tot iedereen weer terug is van vakantie en de concurrentie toeneemt? Gebruik het bouwverlof in jouw voordeel. Living Stone staat voor je klaar. Ready, set, househunt! 

 

Stippel alvast je huizenjachtroute uit

blogpost
Blogpost foto