Beat the heat: Verkoelende lifehacks

16 augustus 2023

De zomer is in volle gang en de temperaturen schieten omhoog. Het is tijd om de hitte te slim af te zijn en je huis koel en aangenaam te houden. Stay cool met onze verfrissende tips om de zomerse warmte te verslaan en een verfrissende sfeer in je huis te creëren. 

 

Sluit de zon buiten

Laat de zon geen kans krijgen om je huis te transformeren in een sauna. Sluit overdag de gordijnen om die intense zonnestralen buiten te houden. Een donkere en koele sfeer is precies wat je nodig hebt. Op het moment dat de luchttemperatuur buiten warmer wordt dan binnen, moet je voorkomen dat de warme lucht je woning binnendringt.

 

Creëer een briesje 

Profiteer van koele ochtend- en avondbriesjes door ramen en deuren te openen. Houd deuren tegenover elkaar open om een luchtstroom te creëren. Dit helpt de warme lucht naar buiten te laten en frisse lucht binnen te laten.

 

Investeer in isolatie

Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om warmte buiten te houden. Isoleer je zolder, muren en vloeren om te voorkomen dat warmte binnendringt. Hierdoor blijft je huis koeler en bespaar je ook nog eens op energiekosten.

 

Gebruik slimme technologie

Maak gebruik van slimme thermostaten en airconditioningsystemen om de temperatuur in je huis efficiënt te regelen. Programmeer ze zo dat ze alleen werken wanneer je thuis bent of pas de instellingen aan op basis van de buitentemperatuur. Op die manier geniet je van een comfortabele temperatuur zonder energie te verspillen. 

 

Koele dromen 

Kies voor ademend beddengoed. Ruil je dikke dekbed in voor lichtgewicht en ademend beddengoed, zoals katoen of linnen. Deze natuurlijke materialen laten lucht circuleren en absorberen vocht, waardoor je lichaam koel blijft terwijl je slaapt.

 

DIY ijsblokjesventilator

Transformeer je gewone ventilator in een verkoelend wonder door er een creatieve twist aan te geven. Plaats een kom met ijsblokjes onder de draaiende ventilator. Terwijl de ventilator draait, zal de koele lucht van de smeltende ijsblokjes je een verfrissend briesje geven.

 

Kook niet vanbinnen, maar buiten  

Zin in een lekkere maaltijd, maar niet in extra warmte in de keuken? Keukenapparatuur als je oven of fornuis zijn echte warmte-opwekkers en die moet je vermijden. Het perfecte excuus om jouw barbecue aan te steken! Of ga voor een raw food maaltijd. Maak een verfrissend slaatje, bereid je eigen sushi rolls of wat dacht je van een gazpacho? Yes, please! 

 

Wat is jouw geheim wapen tegen de hitte? Let us know! 

 

blogpost
Blogpost foto