7 redenen om te kiezen voor een nieuwbouwappartement

4 juli 2023

Op zoek naar je eigen plekje? Dan sta je vast voor de keuze: kies ik voor een splinternieuw appartement of ga ik voor een bestaand pand? Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor een oudere woning met karakter, zijn er zeker goede redenen om voor een nieuwbouwappartement te gaan. In dit artikel laten we zien waarom dit een verstandige en toekomstgerichte keuze kan zijn. Dus, neem een kop koffie en leun achterover terwijl we de voordelen van een nieuwbouwappartement voor je opsommen. Here we go!

 

Spiksplinternieuw

Een nieuwbouwappartement is gloednieuw en heeft nooit eerder bewoners gehad. Alles in het appartement, van de vloeren tot de muren, is nieuw en ongebruikt. Je geniet meteen van het optimale wooncomfort.

 

Sharing is caring

Of je nu op zoek bent naar een fitnessruimte, een zwembad of zwemvijver, een gemeenschappelijke tuin, een co-workingspace of een rooftopterras, nieuwbouwprojecten bieden vaak deze extra faciliteiten die je kunt gebruiken zonder dat je de deur uit hoeft.

Je geniet van het gemak van deze extra voorzieningen, zonder dat je zelf hoeft te investeren in de apparatuur of ruimte om ze te huisvesten. Bovendien is het gebruik van deze faciliteiten een geweldige manier om je buren te leren kennen en sociale contacten te leggen, wat het woongenot alleen maar verder verhoogt.

 

Lage onderhoudskost

Een van de grote voordelen van een nieuwbouwappartement is de minimale hoeveelheid onderhoud die nodig is. In tegenstelling tot oudere gebouwen die vaak extra zorg en aandacht nodig hebben, zijn nieuwbouwprojecten gebouwd met de nieuwste technologieën en materialen die bestand zijn tegen slijtage en veroudering.

What’s in it for you? Als eigenaar hoef je minder geld uit te geven aan reparaties en onderhoudskosten, waardoor je meer geld overhoudt voor andere belangrijke dingen in het leven. Bovendien kun je bij een nieuwbouwappartement gerust zijn dat het gebouw in goede staat blijft, waardoor je gemoedsrust hebt en je alleen maar hoeft te genieten van je nieuwe stek.

 

Flexibiliteit in design

Een nieuwbouwappartement biedt de ultieme flexibiliteit als het gaat om het ontwerpen van je ideale woonruimte. In tegenstelling tot bestaande woningen, kan je bij een nieuwbouwproject meestal het interieurontwerp naar eigen smaak aanpassen en personaliseren. Dit betekent dat je jouw droomhuis kan creëren en elk detail kan afstemmen op jouw wensen en behoeften. Het is een ongeëvenaarde luxe die alleen beschikbaar is bij nieuwbouw, en biedt de mogelijkheid om een uniek en persoonlijk huis te creëren waarin je je echt thuis voelt. Heaven!

 

Energiezuinig

Nieuwbouwappartementen zijn vaak veel energiezuiniger dan oudere woningen. Dit betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan energiekosten en dat het appartement milieuvriendelijker is. Handig meegenomen nu de energiekosten de pan uitswingen.

 

Je hebt een goed beeld van je budget

Bij een nieuwbouwappartement ligt je budget doorgaans vast. Zo heb je een goed beeld zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kies je toch voor een duurdere afwerkingsgraad? Dan wordt de extra kostprijs met jou besproken. Wist je trouwens dat je geniet van een fiscaal voordeel (vermindering van btw) bij aankoop van je eerste woning?

 

Verstandige investering

Beschouw je jouw nieuwbouwappartement als een investering? Dan maak je een verstandige keuze: een lage onderhoudskost, een mooie huursom én meerwaarde op verkoop. Of natuurlijk kan je ook steeds beslissen om er op latere leeftijd zelf in te trekken.
 

Laten we je meenemen op een inspirerende reis door enkele opmerkelijke nieuwbouwprojecten. Waarom niet wonen in een voormalige school in Residentie Ouden Top? Of misschien genieten van de luxe afwerking van een appartement met een panoramisch uitzicht op een prachtig natuurgebied en water bij het nieuwbouwproject Westvaartdijk? Deze prachtige projecten hebben niet alleen een fantastische ligging, maar bieden ook een unieke woonervaring. Toch nog in dubio? Kom langs in een van onze vastgoedhuizen. We maken graag tijd voor je vrij! 

blogpost
Blogpost foto