5 tips voor het ultieme vakantiegevoel in eigen huis

9 augustus 2023

1. Maak een tropische loungehoek

Transformeer een hoekje van je woonkamer of tuin tot een tropische lounge-oase. Haal comfortabele stoelen en zachte grote kussens om in weg te zakken tevoorschijn. Decoreer de ruimte met palmbladeren, een limoenboom of olijfplantje, rotan of rieten accessoires, lantaarns en vrolijke slingers. Voeg wat sfeervolle verlichting toe en je bent klaar om te ontspannen in je eigen kleine paradijsje! Lees een goed (reis)boek dat je in gedachten meeneemt naar verre oorden. Op zoek naar een zomers muziekje? Check dan zeker onze Living Stone Summer Vibes Playlist. Hello Ibiza feeling in eigen huis!  

 

2. It’s cocktail o’clock 

Shake, shake, shake … je eigen exotische cocktails en mocktails! Een thuisvakantie is niet compleet zonder overheerlijke cocktails of mocktails! Zoek online naar recepten voor jouw favoriete tropische drankjes. Denk aan piña colada's, mojito's, sangria of virgin daiquiris voor de non-alcoholische variant. Vergeet de kleurrijke parasolletjes en fruitschijfjes niet als garnituur voor de finishing touch! 

 

3. Culinaire wereldreis 

Geef toe, vakantie staat bij velen gelijk aan lekker eten. Onlosmakelijk is de lokale keuken verbonden aan het ultieme vakantiegevoel. Laat thuis je culinaire creativiteit de vrije loop en stel een vakantiemenu samen met gerechten die je normaal gesproken op vakantie zou eten. Denk aan tapas, barbecue, lekkere paella, fruits de mer of een frisse zomerse salade. Verwen jezelf en je huisgenoten. Bon appétit, enjoy your meal, buon appetito & guten Appetit! 

 

4. Speel vakantiespellen

Vermaak jezelf en je gezelschap met leuke vakantiespellen. Denk aan een potje strandvolleybal in de tuin, een gezellige kaart- of bordspelavond of zelfs een indoor picknick als het weer even niet meewerkt. Plezier gegarandeerd!

 

5. Haal de spa-ervaring in huis

Tover je badkamer om in een heuse wellness-walhalla. Vul je bad met bruisballen, voeg een paar druppels lavendelolie toe, steek wat (geur)kaarsen aan en zet een ontspannend muziekje op voor een heerlijk rustmoment. Sluit af met een deugddoende scrub en een verfrissend gezichtsmasker. Je voelt je in no-time herboren!  

 

Met deze eenvoudige tips creëer je in no-time een vakantiegevoel zonder de drukte op te zoeken. Het draait allemaal om ontspanning, plezier en genieten van de kleine dingen. Dus waarom urenlang in de file staan om naar een overvol strand te gaan, als je het ultieme vakantiegevoel gewoon thuis kunt creëren? Haal de vakantiesfeer in huis en beleef een verlengd weekend vol rust, gezelligheid en tropische vibes. Cheers op een fantastische thuisvakantie! 

blogpost
Blogpost foto